T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - Esenşehir Şehit Yılmaz Ercan İlkokulu

"Şehit Yılmaz ERCAN"

Yılmaz Ercan

Serbest Meslek

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi onlarca kişinin şehit olduğu Boğaziçi Köprüsü´nde motosikletiyle yaralıları taşıyıp bir yandan da cuntacı katillere meydan okuyan Yılmaz Ercan, o gece köprüde kaydedilen MOBESE kayıtlarında, darbeci tanklarının üzerine motosikletini sürerken görüntülenmişti. 15 Temmuz darbe girişiminin en unutulmaz kayıtlarından birine imza atan Ercan, darbeciler tarafından motorunun üzerindeyken kurşunlanarak şehit edildi.

15 Temmuz günü yatsı namazı sonrası eve dönen Yılmaz Ercan, arkadaşlarından gelen bir telefonla yaşanan darbe girişiminden haberdar oldu. Ercan bir süre Kur´an-ı Kerim okuduktan sonra televizyonu açarak gelişmeleri takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine, "´Gün bugündür. Ben hep bu günü beklemiştim. Oyumuzla getirmişiz, kimseyi astırmayız" diyerek sokağa çıktı. Eşi engel olmak istemesine rağmen çıkacağını söyleyen Ercan, eşini beklemeden apar topar sadece küçük Kuran'ını yanına alarak motoru ile Kısıklı'ya doğru gitmeye karar verdi...

"Darbecilerin yaptığını İngilizler yapmadı"

39 yaşındaki Şehit Ercan, Boğaziçi Köprüsü'nde sıkıntı olduğunu duyunca oraya yöneldi. Köprüde darbeci askerlerin kurşunlarıyla yaralanan vatandaşları tek tek motosikleti ile hastaneye taşıyan Ercan, en sonunda motosikletini tankın üstüne sürdü. Darbeci hainler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan Ercan olduğu yere yığıldı. Darbeci hainler yaralı Yılmaz Ercan'ın alınmasına izin vermedi.

15 Temmuz gecesi motosikletiyle gittiği Boğaziçi Köprüsü´nde şehit olan Yılmaz Ercan´ın eşi İlknur Ercan, "Eşim, gün ağardığında hala kafasını oynatıyordu. Yaralı haldeyken askerler köprüden alınmasına izin vermemişler. Darbecilerin yaptığını Çanakkale´de İngilizler yapmadı." dedi.

Şehit Yılmaz Ercan, Edirnekapı Şehitliği´ne defnedildi.

Şehidin ismi, İstanbul Ümraniye Esenşehir´de bir ilkokula ve Sakarya Serdivan'da bir imam hatip lisesine verildi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2018 - Güncelleme: 19.06.2022 21:05 - Görüntülenme: 2066
Kaynak: https://www.yenisafak.com/
  Beğen | 22  kişi beğendi